perjantai 17. lokakuuta 2008

Syke korkealla pöllöä jahdaten

Ruokaa!

Perjantaina 17.10.2008 tietojohtamisen projektikokouksen jälkeen kävin syömässä vaiheeksi päärakennuksen ruokalassa. Ruoka on sielläa halvempaa, valikoima on suurempi, opiskelijoita on enemmän ja tunnelma on parempi.

Tarjottimelle päätyi lihamureketta, riisiä, teetä, majoneesisalaattia, vehnäleipä ja makea paistettu puolikuu. Hinta 125 ruplaa eli noin 4 euroa.

Huomaa kuvassa alumiiniset lusikka ja haarukka. Muita ruokailuvälineitä ei ao. ruokalassa ole tarjolla.

Ei ihan kunnossa


Eilen, torstaina 16.10.2008, kävin ensimmäistä kertaa salilla viikon sairastamisen jälkeen. Juoksu ei kulkenut ollenkaan. Reidet olivat aivan tukossa. Pyöritystunnilla sykkeet huitelivat 15 pykälää korkeammalla kuin normaalisti.

Perjantaina aamupäivällä kävin punttisalilla. Voimatasot olivat alhaalla. Johtuneeko viikon harjoitustauosta, sairaudesta vai viikko sitten aloittamastani kreatiinitauosta?!

Mittasin lisäksi leposykkeen tänään perjantaina aamulla. Se oli 56 eli 4-6 pykälää korkeammalla kuin normaalisti. Kaikki tämä kertoo, että elimistö on edelleen rasitustilassa. Selvästi kroppa hakee vielä normaalitilaansa jonkin aikaa.

Huomenna aamulla käyn juoksemassa hidastahtisen pitkän lenkin. Odotan mielenkiinnolla elimistön tuntemuksia ja reaktioita. Kun vain malttaisin pitää sykkeet alhaalla... Laitetaanpa oikein julkisesti tavoite esille, niin josko se auttaisi asiassa. Tavoitesyke on 130 - 140.

Venäjän kielen juhla

Tiedekunnalla järjestettiin perjantaina illalla venäjänkielen juhla. Kaikki venäjänkielen opiskelijat olivat valmistelleet ryhmittäin esityksiä muiden naurettavaksi. Eh, anteeksi. Tarkoitan tietenkin nautittavaksi.

Me olimme kirjoittaneet esittelyn itsestämme, taustastamme, kotikaupungistamme, harrastuksistamme jne. Nämä pomisimme kuka paperista, kuka ulkomuistista. Lisäksi olimme harjoitelleet "Kalabok" näytelmän. Siinä pyöreä kalabok- leivonnainen karkaa pariskunnalta ja vierii tietä eteenpäin. Vastaan tulee eri eläimiä, jotka haluavat syödä leivonnaisen. Lopuksi kettu onnistuu yrityksessä ja tarina loppuu. Opetus? Jos olet tarpeeksi ovela ja osaat huijata, saat palkinnon.

Emme kai olleet täysin onnettomia, koska voitimme illan ensimmäisen palkinnon. Jokainen meistä sai tiedekunnan maskotin, valkoisen pöllön. Jos totta puhutaan, niin kyllä, olimme täysin onnettomia. Mutta tilanne on sama kuin ala-asteen joulujuhlassa. Ihmiset rakastavat eppuluokkalaisia, vaikka he tekevät näytelmässään jatkuvasti virheitä. Rakastava juuri siksi. Me olimme illan eput.

Ilta oli kaikkiaan aika mukava. Erityisesti mieleen jäi neljän tutorimme venäläinen tanssiesitys!
Epäilen, että jos Suomessa neljälle normaalille kandiopiskelijattarelle laitettaisiin päälle hyvin lyhyet mekot, pitkät mustat korolliset nahkasaappaat ja heidät pyydettäisiin tanssimaan vaihto-oppilaille, niin ei onnistuisi. Täällä sen sijaan nuoret naiset tekivät esityksen tyylillä ja omanarvontunnossa. On valitettavaa, että Suomessa naisellisuus on kadonnut lähes kokonaan elämästä ja olemisesta.

Uutta musiikkia

Uusia musiikkilöytöjä asuntolan tiedostopalvelimelta: The Horrors, Foo Fighters, Lapko, Kasabian, Louis Elliot, Poets of the fall, New model army ja Maniac street preachers. On kova työ kuunnella kaikkea, mitä löytyy!

Radio Jeravan

• Meiltä kysytään:
Mikä on työpäivän pituus sosialistisissa maissa?
• Me vastaamme:
Työpäivä on kahdeksantuntinen. Kahdeksasta aamulla kahdeksaan illalla.
.

Ei kommentteja: