lauantai 18. lokakuuta 2008

Äänettömyyttä, laaduttomuutta ja teknologiaa

Juoksuaika

Kävin sunnitelmani mukaisesti pitkällä lenkillä näin lauantaina 18.10.2008 aamulla. Viereisen paloaseman ohi kohti Nevan rantaa.

Aikaa meni 94 minuuttia normaalia lyhyempään matkaan, noin 13 km. Yritin pitää sykkeen alhaalla, mutta siitä huolimatta keskisyke nousi 151 iskuun minuutissa. Päästäkseni tuon alle olisi pitänyt kävellä...

Syke korkealla ja vauhti naurettavan hidas. Mitäpäs tästä pitäisi ajatella? Joko kuntoni on laskenut kun pörssikurssit Venäjällä tai elimistössä on edelleen jotain vikaa.

Ääntä

Tänään on kuntavaalien ennakkoäänestyksen viimeinen päivä Pietarissa. Olin suunnitellut käyväni pääkonsulaatissa käyttämässä demokraattista valtaani, mutta viikonlopulle suunnittelemani aikataulu mättää. Luettavana on tolkuton määrä artikkeleita ja kurssikirjan kappaleita. Äänestysreissuun menisi aikaa ainakin 2-3 tuntia. Taitaa kaikesta huolimatta jäädä äänestys väliin tällä kertaa :(

Metsolat

Istuin eilen illalla iltaa muutaman suomalaisen opiskelijan kanssa parin opiskelijan asuntolan kämpässä. Turisimme musiikista, alkoholismista, ranskalaisista, Venäjästä, elokuvista, journalismista jne. Mukavaa aikaa, vaikka kävelymatkaa kämppään olikin pitkähkö. Ainakin 30 metriä. Näiden pitkien välimatkojen takia en ole tällaisia vierailuja aikaisemmin harrastanutkaan. Lisäksi kun meilläpäin ei naapuriin mennä kyläilemään ilman syytä ja / tai kutsua. Ihan oikeasti.

Sain tuomisiksi seuraavan Metsolat DVD levyn lainaksi. Houkutuksesta huolimatta en aloittanut sen katsomista viime yönä kello 01.00, vaan menin nukkumaan. Mutta jossain vaiheessa pitää katselu aloittaa. Siitä tulee hip-hei mukavaa.

Prinsessa kehui muuten nähneensä elokuvan Wall-E. Tarina oli kuulemma ollut mukava elokuvan ollessa tuttua Pixar- laatua. Pitää kaivaa tuo jostain esille!

Teknologiajohtamista

Teknologiajohtamisen ryhmätyöt ovat touhukkaasti käynnissä eripuolilla Pietaria opiskelija-asuntoloissa. Yhteisellä sähköpostilistalla on lukuisa määrä kysymyksiä kuten miten työ pitäisi tehdä, mitä pitää tehdä, millä rivinvälillä kirjoittaa (?), montako sivua oli vaatimus, kenelle työ pitää lähdettää, mitä opponointi tarkoittaa ja missä pyyhkeeni on?

Jokaiselle pienryhmälle annettiin yksi artikkeli luettavaksi. Siitä pitää tehdä 2-3 sivun kooste sekä yhden sivun mittainen arviointi. Tämä työ lähetetään sekä luennoitsijalle että opponenttiryhmälle. Seuraavalla tapaamiskerralla kukin ryhmä esittelee oman artikkelinsa, jonka jälkeen opponenttiryhmä kritisoi aihetta.

Meidän ryhmän työ on luullakseni lähes valmis. Herra I, onhan näin? Lisäksi olemme viilailleet kynsiämme repiäksemme opponoitavan ryhmämme tuotoksen pilkkeeksi, hakkeeksi, pelleteiksi, suikaleiksi, muusiksi, rakeiksi sekä pieniksi paloiksi! Sehän meiltä kyllä käy.

Elämisen laaduttomuutta

St. Petersburg Times kirjoitti eilen artikkelissaan Mercer Human Resources Consulting- yrityksen vuonna 2007 tekemästä elämisenlaatututkimuksesta.

Maailmalaajuisessa kaupunkien terveys- ja saniteettiluokittelussa Pietari pääsi sijalle 184. Helsinki oli samalla listalla sijalla 3. Hieman on eroa, mutta vain hieman. Ei pidä valittaa, sillä aina tämä nyt kotiolot voittaa!

Radio Jeravan

• Meiltä kysytään:
Voiko norsun kääriä sanomalehteen?
• Me vastaamme:
Periaatteessa kyllä, mikäli siihen on painettu Keskuskomitean lausunto.

Ei kommentteja: