lauantai 4. lokakuuta 2008

Lauantaiaamua lämpimän veden ja viskin kera

Hyvää yötä!

Kerrankin sain nukuttua koko yön (pe-la) erittäin hyvin huolimatta siitä, että käytävällä oli (taas) menossa juhlat. Näitä juhlia on ollut sen verran, että asuntolan hallinto on ottanut yhteyttä yliopistoon ja valittanut asiasta. Ovat olleet sitä mieltä, että alaoven lasin rikkominen, alkoholin nauttiminen sisällä, tupakan polttaminen käytävällä ja älämölön pitäminen öisin eivät kuulu soveliaaseen elämäntapaan. Onpas kumma juttu...

Hyvän yön takasi kämppäkaverin puuttuminen! Hän palasi öisiltä metsästysreissuiltaan vasta jossain kello 10.00 - 12.00 välillä lauantaina päivällä. Oli kuulema ollut muuten hyvä yö, mutta hän oli tehnyt ns. vaarantavan virheen. Epähuomiossa hän oli ottanut tyttöystävänsä mukaan juhliin. Nyt kaikki ovat nähneet heidät yhdessä eikä herralta onnistu muiden naisten metsästäminen. No voi. :) Tilanteeseen tulee kuulemma muutos. Tiedä häntä mikä.

Tietoa (?) verkossa

Aamiaisen jälkeen työstin tietojohtamisen ryhmätyötä verkossa. Muut ryhmäläiset ovat onneksi tuottaneet sinne materiaalia, kuten sovimme. Tai tuottaneet ja tuottaneet. Kopioineet piiiitkiä pätkiä suoraan verkosta. Tiedän, että on niin helppo leikata ja liimata tekstiä sen sijaan että yrittäisi itse kirjoittaa ajatuksiaan teorioihin pohjaten.

Ongelmia syntyy, jos kyseessä edes yrittää olla akateeminen puuhastelu:
  • lähdekritiikki jää lähes aina tekemättä. Verkossa on vaikka mitä sontaa, kuten esimerkiksi tämä blogi.
  • suorat kopioinnit menevät plagioinnin puolelle
  • lähteet jäävät usein mainitsematta, kun ei kehdata sanoa, että otin tämän osoitteesta www.sontaa.com
  • oma ajattelu ei näy tuotoksessa eikä kehity
  • alan tietous ei lisäänny eikä yleistä alan kehitystä tapahdu, jos ihmiset käyttävät jatkuvasti samoja (ala-arvoisia) tekstejä
  • verkossa olevat tekstit ovat usein väärin tulkittuja tai väärin lainattuja. Otetaan vaikka tuttu ns. McKinseyn S-7 viitekehys, joka usein liitetään ao. konsulttiyritykseen. Eivät vain ole tosiasiassa sitä kehittäneet, vaan kopioineet sen R. Pascale:lta ja A. G. Athos:elta.
  • akateemisesti laadukas tietous on edelleen pääsääntöisesti painetussa muodossa, eli kirjoissa tai aikakausilehdissä
Toivottavasti työn ohjaaja ottaa jossain vaiheessa esille, että suurin osa teoriapohjasta pitäisi hakea kirjoista. Laitoin siitä jo oman mielipiteeni esille wiki-alustallemme.

Pitkä lenkki

Viikon pitkä lenkki meni hyvin. 90 minuuttia sujahti rennosti. Jopa niin että jouduin pidättelemään etteivät sykkeet olisi karanneet. Keskisyke oli 156/ min keskivauhdilla 6:04 min/km. Hidasta nylkyttämistähän tämä edelleen on, mutta edistystä on tapahtunut parissa vuodessa. Jos ei olisi, niin heittäisin kyllä hanskat tiskiin pikkuhiljaa!

Kohta joudun kylläkin heittämään juoksukengät roskiin, jos en saa vaihtokenkiä paikalle. Kantapääni hankaavat jokaisessa kenkäparissa kantakupin rikki. Olen vahvistanut kaikki kenkäni nailonisella liimalapulla kupin sisäpuolelta, mutta näissä kengissä lappu on väärässä kohdassa. Kantapää pääsee suoraan hankaamaan kangasta puhkaisten sen piakkoin. Sen jälkeen tulee kantapäihin rakkoja :(

Lottosin ja voitin

Olen kertonut, että lämmin vesi ollut vähän hakusessa asutolassamme. Lähtiessäni lenkille otin tietoisen riskin, että saisin paluun jälkeen todennäköisesti tyytyä kylmään suihkuun. Ennusmerkkejä paremmasta onnesta oli kuitenkin ilmassa. Juuri ennen lähtöäni ovemme avattiin avaimella ja siivooja (anteeksi: puhdistusteknikko) tuli sisälle. Hän kävi sulkemassa kaikki lämminvesihanamme, koska putkistoon oltiin laittamassa paineita päälle tämän päivän kuluessa.

Lottoaminen kannatti! Kämpillä odotti kuin odottikin lämmin, jos kohta ruosteinen, vesi!

Georg löytyi!

Vanha kunnon ristelyalus Georg Ots on löytynyt! Wikipedia osaa kertoa, että M/S Georg Ots on virolaisen laulajan Georg Otsin mukaan nimetty laiva, joka liikennöi Helsingin ja Neuvosto-Viron pääkaupungin Tallinnan välillä vuosina 1980–2000. Viimeiset kymmenen vuotta Viro on toki ollut jälleen itsenäinen valtio.

Kalle Otsa oli tänään ankkurissa Vasilinskin saaren rannassa. Hieman alus näytti "retrohenkiseltä" eli vanhalta. Ilmeisesti alus seilaa nykyään Pietari–Kaliningrad -reittiä Venäjän hallituksen omistuksessa.

Laiturin kohdalla on jonkinsortin hallintorakennus. Hieno on julkisivu ja ennenkaikkea fasadi. Kerroin aikaisemmin löytäneeni tehdasrakennuksesta CCCP tekstit. No, tässä paraatipaikalla olevassa rakennuksessa on fasadissa komeat CCCP- tekstit sirpin ja vasaran kera...! Onkohan jollekin jäänyt jotain kertomatta?

Viskiä?

Samalla laiturialueella on museoitu ainoa olemassaoleva "Project 613" eli ns. Whiskey- luokan neuvostoliittolainen sukellusvene. Se upposi Itämerellä Kronstadin edustalla 1990-luvun alussa. Nyt kyseinen vene S-189 on kunnostettu yksityiseksi museoksi.

Luokan sukellusveneitä rakennettiin vuosina 1950-60 yhteensä 236 kappaletta. Kuten muistatte, yksi niistä päätyi vuonna 1981 luodolle lähellä ruotsalaista laivastotukikohtaa navigointivirheen takia. Tästä sanonta "Whiskey on the rocks!".

Oheinen kuva on napattu wikipediasta osoitteesta http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:S-189_in_Saint_Petersburg.JPG

Ei kommentteja: