tiistai 16. syyskuuta 2008

Korruptiosta vatsanväänteitä

Keskustelin erään suomalaisen opiskelijan kanssa kadulla tässä yhtenä päivänä viisumiasioista. Hänellä oli tarve päästä käymään Suomessa nopeutetulla aikataululla, joten hän turvautui pikaviisumiin. Koska hän on opiskelijana samassa yliopistossa, hän tarvitsee samanlaisen opiskelijaviisumin kuin minä.

Hankittuaan samat perustiedot, HIV testin jne., hän antoi 7 000 ruplaa (sinäänsä outoa, koska minulle sanottiin 8 000 ruplaa...) käteen yhdelle yliopiston henkilökunnan jäsenelle. Mitään paperia tai kuittia ei tehty. Ja kas, seuraavana päivänä hänellä oli passissaan pitkäaikainen opiskelijaviisumi... 400 ruplan hintaan samaan työhön menee 8 viikkoa. Ja sitten motivaatio-hygieeniateoriassa sanotaan, ettei rahapalkka toimi motivaattorina :) Täytynee minunkin tarkastaa oletuksiani.

Toki en suostu uskomaan, että korruptiolla olisi mitään tekemistä asian kanssa. ;)

Harmittavasti tänään iltapäivästä alkaen vatsa on oireillut huolestuttavasti. Saa nähdä pitääkö yöllä ajaa posliinirekkaa :( Ei olisi pitänyt käydä syömässä siinä arabialaisessa ruokapaikassa, vaan luottaa Stolle:en ja sen piirakoihin. Nam.

Ei kommentteja: