keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Tiistai 2.8.2008

Aamulla yliopistolle kuuntelemaan luentoa "International economics and trade". Ranskalainen professori luennoi ranskaksi. Tai taisi kieli olla englantia, mutta niin ranskalaisittain kun vain voi olla. Ensimmäiset 20 minuuttia hihitin itsekseni, jonka jälkeen yritin saadan puheenparresta selvää.

Tuntien jälkeen kävi ilmi, että olimme kaiken lisäksi istuneet väärällä luennolla... Kurssiohjelmamme verkossa ei ole aivan ajantasalla :)

Puoleltapäivin istuimme kuuntelemassa järjestäytymisasioita. Aivan kuten puolueet järjestäytyvät, eikä niin kuin armeija joka järjestyy... Kuulimme että meidän tulee(kin) valita vain viisi pakollista kurssia:
  1. Cross-Cultural Management and Corporate Social Responsibility in the Information Age
  2. Knowledge Management
  3. Managerial Economics
  4. Technology management
  5. Qualitative and Quantitative Methods for Business Research
Lisäksi meidän tulee ottaa vieras kieli (eli venäjä) sekä käytännössä pakko valita consulting project- kurssi. Viimeinen on tehtävä Pietarissa kahden vuoden aikana. Olemme käytännössä täällä vain tänä syksynä, joten se on syytä tehdä alta pois samantien.

Tilaisuuden yhteydessä lahjoin lappeenrantalaisen ohjelmakoordinaattorin suklaalla. Hän toi pyynnöstäni Suomesta venäjänkielen oppikirjani sekä PURKINAVAAJAN. Miksei maailmalta saa hyviä purkinavaajia?

Päivän aikana saimme hyvän opastuksen sähköisten tietokantojen käytöön sekä kuuntelimme maailman turhimman luennon viestinnästä. Opettajalta menivät iloisesti esiintymistaito, -tekniikka, opettaminen, oppiminen ja myyntitekniikka asioina sekaisin. En taida ottaa näitä "Communication skills workshop" kursseja valinnaisena.

Ei kommentteja: