sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Uskontojen eroja ja voiko sanaan luottaa

Prostestanttinen reippaus on ottanut selkävoiton katolisesta jäykkyydestä

(PRNews, Pietari) Protestanttinen toimintatarmo on ottanut selkävoiton katolisesta elämänkatsomuksesta. Samalla yksi italialainen opiskelija on järkyttynyt voimakkaasti. Opiskelija toipuu ja hänen tilansa on vakaa.

Tapahtumat saivat alkunsa lauantaina pietarilaisessa opiskelija-asuntolassa, missä suomalainen opiskelija Pasi Raatikainen päätti leikata hiuksensa. Käytettyään hiustenleikkuukonetta itse pääosaan päätä, hän otti yhteyttä suomalaisen naisopiskelijaan ja pyysi tätä auttamaan hiusten rajaamisessa.

Naisen saavuttua paikalle, Raatikainen otti paitansa ja housunsa pois mennen naisen kanssa vessaan alushousuissaan. Vessassa nainen leikkasi koneella korvanympärykset, hiusrajan ja viimeisteli yleisen siisteyden.

Naisen poistuttua paikalta Raatikaisen asuntolatoveri totesi järkyttyneenä "Sinä menit vessaan vieraan naisen kanssa alushousuissasi!". Tämän jälkeen italialainen kysyi, ovatko suomalaiset vapaamielisempiä kuin italialaiset. Raatikaisen selittävä vastaus protestanttisen ja katolisen euroopan eroista tyydytti italialaista.

Tilanne jatkui vielä myöhemminkin päivällä. Toisessa yhteydessä italialainen otti asian puheeksi uudestaan ollen asiasta edelleenkin hämmentynyt. Tällä hetkellä italialainen nukkuu järkytystään pois.

Sitten muihin uutisiin.

Eilen, lauantaina, tiedekunnan kansainvälinen toimisto järjesti tapahtuman venäläisille kandiopiskelijoille. Paikalla olleet vaihto-opiskelijat vastasivat omiin kotiyliopistoihinsa liittyen kysymyksiin. Meitä kaikkia oli pyydetty tulemaan paikalle, jotta kaikki yliopistot olisivat edustavasti paikalla. MITIM ohjelman kautta Pietarissa on tällä hetkellä noin 15 ulkomaalaista henkilöä.

Aikaisemmin viikolla olin kysynyt suomalaisten nuoriso-osastolaisilta, ovatko he menossa paikalle. Ainakin pari kertoivat menevänsä ja kykenevänsä kertomaan Lappeenrannasta ja yliopistosta. Itse ajattelin jättää tilaisuuden väliin, sillä en ole koskaan opiskellut LUTissa! Olen ollut fyysisesti Lappeenrannassa neljä kertaa: kaksi kertaa Maasotakoululla, kerran yliopistolla MITIM haastattelussa ja kerran yhden päivän orientaatiopäivässä. Näillä pohjatiedoilla harvinaisen vaikea vastata mihinkään kysymykseen opiskelusta, ohjelmasta, kaupungista tai opiskelijaelämästä.

Suomalaiskonklaavin toinen varttuneempi jäsen, hiustenleikkaajanainen N. päätty myös jäädä pois täsmälleen samasta syystä kuin minäkin. Tämä hänelle suotakoon. Kun hiustenleikkuukin onnistui niin hyvin :). Kiitos S.!

Ajatteluni kuitenkin muuttui viikon aikana, kun kv. toimistolla käydessäni minua pyydettiin menemään ao. tapahtumaan. Lupasin, joten lauantaina luonnollisesti kävelin paikalle. Tapahtuma pidettiin yliopiston kandi-tason opintojen rakennuksessa.

Paikalla oli kaikista suomalaisista - ainoastaan minä. Koko nuoriso-osasto oli puheistaan huolimatta jättäytynyt pois... Taitaa mennä joitakin vuosia, ennenkuin heillekin selviää että, mies on yhtä luotettava kuin hänen sanansa. Reippaasti vastailin täydellisen tietämättömyyden suomalla varmuudella kysymyksiin kursseista, kerhoista, opiskelun vaikeudesta ja muista mieltä vaivaavista kysymyksistä.

Illalla pitkä juoksulenkki, 1,5 tuntia. Kun juoksua tulee vain kerran viikossa, se tuntuu aika jäykältä. Lihasvoiman kasvun sentään tuntee vastatuuleen tai ylämäkeen juostessa. Ylämäkiä toisin täällä ei varsinaisesti ole, kunhan nyt muutama rantapenkka tarjoaa edes muutaman nousuaskeleen. Lenkillä tarkastelin jälleen uusia katuja, ja pujahtelin hieman porttien ja aitojen väleistä teollisuusalueen kupeella. Otin myös henkisesti mittaa kulkukoirasta, jonka pennut puuhailivat lähistöllä. Emo tuli minua vastaan hyvin varautuneena pyrkien ajamaan minut kauemmaksi. Sopeuduimme toisiimme siten, että minä jatkoin suuntaani mutta kävellen. Emo pysyi välimatkan päässä mutta seurasi minua niskakarvat pystyssä. Tuijotusyhteys oli intensiivinen, mutta molemminpuolisesti kunnioittava.

Loppuillasta erilaisten tatuointien katselua verkossa ja aiheideoiden pohtimista. Muutama pääteema viehättää: Kalevala, fraktaalit, bio-mekaniikka ja kivikautiset piirrokset. Pian Prinsessa saa taas kuvapaketin mielipiteitä varten.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

OLi puhetta Villmanstrandin väkiluvusta. 59 542 noin.

Antti

Pasi alias poppeli kirjoitti...

Kiitos tiedosta, Antti! Kaupunki on siis oikeastaan aika suuri!

Kerroin täten väärää tietoa venäläisopiskelijoille. Pitää yrittää korjata tilanne ainakin niiden osalla, jotka istuvat meidän kursseillamme.