maanantai 1. syyskuuta 2008

Sunnuntai 24.8.2008

Kirjoitan tata viestia maanantaina 1.9.2008. Kulunut viikko on mennyt erilaisten kaytannon asioiden jarjestelyissa ja orientoitumisessa. Kirjoitan takautuvasti tapahtumista, ja nimean paivamaarat otsikkoon.

Kayttamassani koneessa on kansainvalinen nappaimisto eika skandinaavisten merkkien (o, a ja o) onnistu.

Sunnuntaina 24.8.2008 nousin junaan Helsingissa aikaisin aamulla ja siirryin VRn kuljettamanan Pietariin. Rajanylitys tapahtui erittain sulavasti. Tullimiehen kerasivat passit ja palauttivat ne leimoin varustettuina noin tunnin kuluttua.

Finlandskaya- asemalla Pietarissa paikallinen tutori tai "buddy" lempinimeltaan Sasha oli odottamassa minua luvatusti. Nousimme taksiin ja ajelimme Vasilinsky- saarelle, jossa asuntola on. Sasha avusti rekisteroitymisessa asuntolaan ja saattoi minut huoneeseeni.

Huone on kahden hengen lukaali pienella keittokomerolla, vessalla ja suihkulla. Kalustus on minimaalinen mutta valttava. Sanky, poyta, tuoli, kaappi ja hylly ovat riittavia vaatimattomaan elamiseen. Astioista huoneessa oli saatavilla ainoastaan yksi lautanen ja yksi lasi kahdelle hengelle.

Elamyksellisyytta nosti viela se, etta asuntolaan ei tullut lainkaan lamminta vetta. Kadulla oli kaynnissa putkirikon jalkeinen korjaustyo, jonka takia lahikadut olivat poikki.

Lahes valittomasti lahdimme hankkimaan minulle matkapuhelimen SIM- korttia. Laheisessa ostoskeskuksessa on pari myymalaa, josta Sasha hankki omalla passillaan ns. pre-paid liittyman. Jostain syysta minun passini ei kelvannut. Liittyma toimi heti, jos kohta silla ei voi soittaa ulkomaille ilman erillista sopimusta.

Illalla tapasin egyptilaisen huonetoverini Mohammedin. Han oli hieman hammentynyt tullessaan oman tutorinsa Fatiman kanssa huoneeseen, jossa kekkuloin lahes alasti. Olin kaynyt juoksulenkilla lahikaduilla ja tullut juuri suihkusta.

Alkutunnelmat hyvia!

Ei kommentteja: