maanantai 8. syyskuuta 2008

Rauhallista menoa

Vaikkei aikataulu sitä suoranaisesti vaatinutkaan, nousin ylös kello 07.30. Nautin olostani enemmän, kun rytmi pysyy aamuvoittoisena.

Asuntolan käytävän seinälle oli ilmestynyt lappu, jossa ilmoitettiin tänään olevan pyykkien vaihtopäivän. Alemmalla käytävällä huoneessa 500 on siivoajien kotipesä, jonne pyydettiin tuomaan likaiset lakanat. Käärin nyytin kainalooni ja koputtelin ovea kello 08.00, liian aikaisin. Ketään ei ollut vielä paikalla. Onneksi huhut kulkevat asuntolassa varsin ripeästi ja sain tiedon maagisen avautumisajan olevan kello 10.00.

Sain vaihdettua lakanani ja jopa talon tarjoaman pyyhkeen ilman ongelmia. Näyttää siis siltä, että liinavaatteet on mahdollista vaihtaa kahden viikon välein. Pitää nukkua puhtaana väliajat.

Päivällä venäjän tunti, jonka jälkeen kävin ostamassa filologisesta tiedekunnasta loppuviikosta käyttöönotettavan venäjän oppikirjan. Tähän asti olemme käyttäneet monisteita. Kirjakaupassa oli hupaisa tilanne, kun myyjä tarjosi kirjan kanssa käytettäväksi tarkoitettua CD- levyä ostettavaksi. Kun pohdin asiaa kiinalaisen opiskelijaystäväni kanssa, myyjä teki loistavan ehdotuksen. Jos ostaisimme yhden levyn, niin voisimme kopioida sen kaikille ryhmämme opiskelijoille...?! Näin tekijänoikeudet kukoistavat Venäjällä. PS. Emme ostaneet levyä.

Yrityksestä huolimatta en saanut maksettua asuntolan internet- yhteyttä yliopiston päärakennuksen Unikassa- automaatilla, koska maatti oli rikki.

Venäjänläksyjen jälkeen spinning-tunnille ja saunomaan. Kuntosalilla on 5 saunaa, joista yksi on isohko Harvian kiukalla varustettu yhteissauna. Kiulua ei tosin ollut missään... Saunomisen jälkeen kävin keskustelemassa hallintoväen kanssa, josko saunaan voisi saada napon ja kiulun. Keskustelun kulku pääpiirteissään:
- Katsos kun se on suomalainen sauna, niin siellä ei heitetä vettä kiukaalle.
- Ai eikö?
- Ei, se olisi suomalaisessa saunassa epäterveellistä.
- Tuota, minä olen itse suomalainen...
- Ai jaa.. Öh, tuota. Mutta kun kiuas on sähkökiuas, niin siitä saa sähköiskun!
- Kyljessä lukee Harvia. Kiuas on suomalainen tuote ja kestää varmasti vedenheiton.
- Öh tuota. Pääjohtaja ei pitäisi ideasta...!

Lopputuloksena on, että he POHTIVAT asiaa. Ei taida tulla vettä saunaan...

Hassuinta asiassa on, että olen käynyt 99% samanlaisen keskustelun 22 vuotta sitten USAssa kuntosalilla. Heistä niin väliksi, mutta kun Venäjälläkin on ihan omia saunoja niin luulisi heidän tietävän paremmin. Pöh.