keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Perjantai 29.8.2008

Aamulla venäjän kertauskurssin. Tällä kertaa opettaja teki opettamisen suurimman mokan ilmoittaessaan heti kärkeen että "Pasi, this will be too hard for you". No, otin neuvosta vaarin enkä edes yrittänyt ymmärtää akkusatiivia. Pitänee mennä varsinaisessa venäjän opetuksessa suosiolla alkeisryhmään.

Päivän vierailijaluento oli Citybank:istä. Heillä on Venäjällä jonkinkokoista toimintaa, jota esiteltiin aika mielenkiintoisesti. Pankkialalle siirtyminen olisi tulevaisuudessa taloudellisesti kannattavaa, mutta kun ala ei oikein jaksa kiinnostaa. Elämässä pitää olla muutakin kuin työtä!

Iltapäivällä oli vierailu yhteen kaupungin mielenkiintoisimmista museoista, "The state museum of political history of Russia". Museo on samassa talossa, jossa Venäjän kommunistinen puolue on muodostettu 1915 (?), ja jonka parvekkeelta esim. Lenin on pitänyt puheitaan. Uskomattoman koskettavaa olla samassa huoneessa, jossa tehdyt päätökset kommunismin puolesta ovat vaikuttaneet koko maailman suuntaan kymmeniä vuosia.

Opas kykeni käsittelemään Venäjän historiaa varsin objektiivisesti koko 1900 luvun läpi. Stalinia käsiteltiin luonnollisesti runsaasti.

Loppupuolella häneltä tuli hupaisa lapsus, tai sitten ei. Tulimme historiallisen politiikan osastolle ja opas kertoi "This section will present all of the leaders of Russia from Peter the Great to Putin." Niin, kyllä Medvedev taitaa olla oikeasti Putinin takana.

2 kommenttia:

Mo kirjoitti...

Hei Pasi,
Näyttää siltä ettei sinulle jää kovin paljon vapaa-aikaa! Muista ottaa välillä "reflektio" taukoja.
Ja muuten mukava kun löysit ne öä, jotka kuuluuvat tähän kieleen. Se kyllä auttaa minua sen opiskelemisessa!
Pp, Mo

Pasi alias poppeli kirjoitti...

Pystyn kirjoittamaan äät ja ööt vain omalla koneellani. Kun päivitän blogia yliopistolla, näppäimistöstä ei löyty näitä merkkejä. Voisin toki ottaa tilalle käyttöön venäläiset kirjaimet!