tiistai 16. syyskuuta 2008

Urheilua

Eilen maanantaina yritin käydä apteekissa etsimässä magneesiumia syötävässä muodossa. Olen käyttänyt sitä estämään lihaskramppeja, ja useimmiten se jopa on toiminutkin. Tänään päkiän lihakset kramppasivat salilla, mutta pitkäkestoisissa suorituksissa kramppeja ei ole tullut.

Palatakseni apteekkiin, yritys onnistui. Pääsin apteekkiin. Magneesiumin kanssa olikin sitten vähän haasteellisempaa. Olin ottanut selvää, että magneesium "po-ruskii" on "magnii". Tällä tiedolla varustettuna lähestyin rohkeasti lasiseinän taakse linnoittautunutta apteekkaria. Sulava kielitaitoni ei vakuuttanut häntä, joten jouduin hakemaan tulitukea muista asiakkaista. Joukosta löytyikin englanninkielentaitoinen nainen, joka tuli tulkkaamaan sönkötystäni.

Valikoimasta löytyi kuin löytyikin pakkaus, jonka venäjänkielinen teksti antoi olettaa aineen olevan mageesiumia. Valitettavasti mistään ei löytynyt latinankielistä tuoteselostetta. Ei että olisin sitäkään osannut lukea, mutta olisihan se antanut ammattimaisen leiman touhulleni..

Koska en ollut varma, mitä tuote sisältää, yritin pyytää apteekkaria kirjoittamaan tuotteen venäjänkielisen nimen paperille. Tällä voisin varmistaa (jostakin, jos kohta en tiedä mistä) mitä söisin. En usko esimerkiksi ehkäisypillereiden syömisen olevan kokemuksen arvoista. Tämä pyyntö osoittautui ns. vaarantavaksi virheeksi. Sekä apteekkari että tulkkini alkoivat ottamaan selvää kuinka usein tabletteja on otettava. Kiitos vain, mutta haluaisin tuotteen nimen. Vastauksena yhä kiihtyvä selitys tabletteja otettavan 2 x 3 päivässä, 7 päivän ajan. Viimeinen heikko yritykseni saada nimi kilpistyi kynän ja paperin esilleottoon. Muistona tästä apteekkikäynnistä minulla on nyt oikein paperilla asti, että tuotetta otetaan "2 x 3 times a week *** 1 t x 2-3 times 4-6 weeks". Itse tuotetta minulla ei ole...

Illalla menin pyöritystunnille kuntosalille. Olen hieman kysellyt kahdella keskustelupalstalla (seponkotisivut.com ja fillarifoorumi.fi) onko opettajattaremme mistään kotoisin. Pyörittämisen lisäksi kun teemme mitä ihmeellisimpiä punnerruksia, vinoajoja, venyttelyjä jne. pyörän päällä. Musiikki ja tahti kaikenkaikkiaan ovat kuin intialaisessa musiikkielokuvassa. Tempo on kova, naisnäyttelijät ovat kauniita, kaikki ovat - dingldingl - iloisia ja miehet ovat komeita. Minusta itsestäni vain tuntuu,että olen lähinnä Mr. Bean joutuneena väärään elokuvaan. Minua tämä ei tosin haittaa. Onneksi minua on valistettu että samanlaista hulabaloota se on muuallakin.

Salin kaupasta sain ostettua lisää kreatiinia. Myyjä muistutti minua, aivan oikein, että käytön aikana pitää muistaa pitää taukoja. Oma rutiinini on 5 viikkoa käyttöä 5 g päivässä, jonka jälkene 5 viikkoa taukoa. Heillä oli myös myynnissä magneesiumia englanninkielisessä purkissa. Saatuani Prinsessalta varmistuksen vaikuttavan aineen oikeasta määrästä, ostin purkin pois.

Tänään tiistaina saliharjoittelun jälkeen kävin saunasta uimassa. Mutta voi ja onnettomuus. Uinnin aikana tunsin isovarpaan kynnen HEILUVAN IRTI. Vahingoitin kummankin isovarpaan kynnen toukokuussa 2008 Tukholman maratonilla. Oikeassa kynnessä alle tuli rakko, kun taas vasen kynsi mustui kokonaan. Kesällä kynsi nousi irti alle olevasta ihosta, mutta pysyi kuitenkin paikoillaan. Kynsi on kasvanut kesän aikana normaalia vauhtia, mutta alussa esiintullut kynsi ei ollut kiinnittynyt alustaan ollenkaan. Kunhan kasvoi "ilmassa". Vasta viimeaikoina viimeisimmät 5 mm ovat kasvaneet normaalisti.

Kun nousin altaasta, huomasin (todettakoon että kauhukseni) kynnen pääosan lähtevän kokonaan irti. Se oli vain toisesta reunasta vähän kiinni. Hieman kyseltyäni, sain fysioterapeutilta laastarin, jolla laitoin kynnen paikoilleen. Kotiin tultuani tarkastelin varvasta tarkemmin ja totesin jotta menetetty mikä menetetty. Laastari pois - ja kynsi pois.

Eiköhän tästäkin selvitä eteenpäin.

Ei kommentteja: