torstai 11. syyskuuta 2008

Opinnot ja työnteko tiedon varjossa

Venäjä - suuri maa ja suuret toleranssit.

Jäi eilen kirjoittamatta, että tämän yliopiston opetussuunnitelma ja luentoaikataulu(kin) muuttuvat näköjään ripeää tahtia. Eilen saimme jälleen uuden luentoaikataulutuksen tälle ja
ensi viikolle. Muutos taisi olla neljäs tai viides kahden viikon aikana. Luentoja ilmeistyi uusille päiville ja entisten aikataulu muuttui. Onneksi minulla ei sentään ole päällekkäisyyksiä. Eräs ranskalainen opiskelijatar valitteli muutama päivä sitten, että hänellä on neljä (4) luentoa päällekkäin... Hakisiko joku Hermionen aika-amuletin?

Koska näitä muutoksia tulee lähes päivittäin, on mahdotonta suunnitella opiskelun ulkopuolisia aikatauluja millään varmuudella edes viikkoa eteenpäin. En usko, että professorit kykenevät
parantamaan suunnitteluaan ja eri aineiden välistä koordinointiaan tästä eteenpäinkään. Valitettavasti.

Kokonaistilanteen takia on turvallisinta, että keskityn vain opintoihin ainakin tämän syksyn, kun olen Venäjällä. Sanomakin saa parhaan hyödyn, kun palaan töihin mahdollisimman paljon Venäjän liiketoiminnan tietoa hankkineena.

Näiden sanojen jälkeen aloitan aamupäivän urakan, eli tietojohtamisen artikkeleiden lukemisen. Sitä tietoa pitää ja voi hyödyntää heti saman aiheen ryhmätyössä, eliBaltika-panimon tarkastelussa. Olemme perustaneet työtä varten eräälle wikialustalle (wetpaint eli märkämaali) työskentelypaikan, johon keräämme tietoa. Yritys on saada loppuraportti valmiiksi asti ao. alustalla.

Olimme eilen sopineet ryhmän kanssa, että keräämme alustalle Baltikan perustiedot. Tavoite oli, että lähetän tänään aamulla tiedot luennoitsijalle, apulaisprofessori Andreeva, Tatiana E.:lle, aiheen hyväksymistä varten. Muuten hyvä, mutta kukaan muu ei ollut tuonut tietoja sinne... Keräsin tiedot itse ja laitoin menemään eteenpäin. Tästä se lähtee :)

Ei kommentteja: