perjantai 12. syyskuuta 2008

Vetinen voitto ja muuta ei-niin-kuivaa asiaa

Vettä, vettä!
---------------
Olin väärässä. Saunaan on saatu vettä. Päästynäni muutama päivä sitten kuntosalilta kotiin, lähetin kiuasvalimistaja Harville viestin, jossa totesin koko suomalaisen saunakulttuurin olevan vaarantuneena. Harvian tuotepäällikkö otti yhteyttä ja pyysi minua tulostamaan heidän kotisivuiltaan venäjänkieliset kiukaan käyttöohjeet. Koska oma lehmäni oli ojassa, tein juuri näin.

Torstaina mennessäni pyöritystunnille (spinning), kävin ojentamassa ao. ohjeen suurelle johtajalla. Oli siinä kahdella venäläisellä naisella, johtaja ja englantia vähän osaava myyntihenkilö, naurussa pitelemistä. Yrittivä varmaan ottaa selvää olenko tosissani, hullu vai tsuhna (eli suomalainen musikka).

Yhteisen naureskelun saattamanan lähdin vaihtamaan vaatteen ja pyörittämään. Tunnin jälkeen johtajattaren naama pilkisti oviaukosta ja hän kertoi kaiken olevan kunnossa! Ja vot, saunassa oli kuparinen kiulu ja nappo! Autuas ilme kasvoillani heittelin vettä kiukaalle kauhistuneiden venäläisten katsoessa ympärillä touhujani. Tullessani jäähdyttelemästä takaisin saunaan, kukaan ei ollut ottanut mallia ja alkanut saunamajuriksi.

Näin on todistettu, että ystävällisellä asenteella jopa Venäjää voidaan muuttaa!

Ego kasvaa
---------------
Kävin tänään hakemassa kielikäännökset egoilijoilta. Lopullinen hinta olikin vain 4005 ruplaa. MITIM- päällikkö otti ne vastaan tiedekunnan hallinto-osastolla. Jouduin luovuttamaan myös alkuperäiset suomalaiset insinööritodistukseni. Paperit lähtevät Moskovaan, jossa niitä hämmästellään pari kuukautta. He kuulemma muun muassa tarkastavat, että alkuperäinen todistus on aito. Siis mitä? Eikös apostille ja sen notaarin vahvistama käännös venäjäksi ole tehty juuri täta varten? No, on hyvä että he työllistävät itsensä. Kunhan eivät hukkaa papereitani!

Kysyin, oliko toimistolle jo tuotu useita käännöksiä. Hm, ei ollut. Olin ensimmäinen. No kappas vain...! Onpahan tuokin nyt tehty, vaikka paperit eivät lähdekään eteenpäin ennenkuin kaikkien paperit ovat toimistolla käytössään. Taitaa Nevassa vettä virrata toinenkin hehtolitra, ennenkuin tuo tapahtuu.

Novgorod, here we (do not) come
-----------------
Kansainvälinen toimisto oli suunnitellut tulevaksi sunnuntaiksi yhteismatkaa Novgorodiin. Se on siirtynyt hamaan tulevaisuuteen, koska toimiston suurvisiiri ei ole saanut tarvittavia tietoja Novgorodista. Onhan näitä viikonloppuja tulevaisuudessakin. Nyt voin tehdä sunnuntaina mitä haluan. Olisikohan uusintaretki Ermitaasiin aiheellinen?

Tietämystä
----------------
Olemme aloittaneet tietojohtamisen ryhmätyön. Koska muiden ryhmäläisten työskentely ei oikein ole lähtenyt käyntiin, lähetin perjantaina aamulla paimenkirjeen. Ilmoitin ottavani ryhmän johtajuuden haltuuni. Pyysin heitä lisäämään omat yhteystietonsa perjantai-iltaan mennessä. Lisäksi kannustin kaikkia tuottamaan materiaalia sivustolle siten, että jokaisesta aiheesta on edes jotain olemassa perjantaihin 19.9.2008 mennessä. Pyysin myös pitämään huolta siitä, että jokainen tekee töitä. Saa nähdä mitä tapahtuu.

Viestintä kunnossa
--------------
Asuntolan internetyhteys ei kuulu 150 euron kuukausivuokraan. Liittymästä maksetaan 6 ruplaa megatavulta + 50 ruplaa kuukaudessa. Kävin torstaina lisäämässä Unikassa- automaatilla rahaa tililleni. Käyttöliittymä oli venäjäksi, enkä löytänyt oikeaa kohtaa millään. Onneksi kaksi venäläistä opiskelijatarta auttoivat minua. Sain siirrettyä 200 ruplaa jonkun ID numeron tilille, jonkin televiestimen käytön maksamiseksi. Suuren jännityksen kanssa tarkastin torstaina illalla, ja voitto jälleen. Raha oli ilmestynyt käyttööni!

Perjantaina kävin soveltamassa opittua ja lisäsin samalla automaatilla 1000 ruplaa tilille. Otin varmuuden vuoksi kameralla kuvat eri valikkorakenteen haaroista voidakseni toteuttaa itseäni uudestaan myöhemminkin.










Titan luonnossa
-----------
Eilen, eli torstaina, kävin ihmettelemässä luonnontieteellisen museon aarteita. 50 ruplan hintaan pääsin opiskelijana totemaan, että museo on täynnä näyttäviä diaraamoja. Erilaisia täytettyjä, säilöttyjä, kuivattuja, maalattuja, vahattuja jne. elukoita on enemmän kuin kykenin tiedostamaan. Näin myös Petteri Mahtavan (eli Pietari Suuren) täytetyn sotahevosen Lizetta:n sekä hänen kaksi koiraansa. Toinen oli aika mahtavan kokoinen hurtta Titan.

Jälkipuhe
--------------
Viesti Suomeen ja tietylle metallialanyritykselle: älkää teettäkö työntekijöillänne niin pitkiä työpäiviä vierailla paikkakunnilla. On tärkeää, että työntekijät ehtivät takaisin kotikaupunkeihinsa ja liikuntaharrastuksiinsa. Prinsessa parka :(

Ei kommentteja: