keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Sunnuntai 31.8.2008

Vapaapäivä, jonka vietin omaehtoisesti.

Olin päättänyt muutama päivä sitten että liityn Fitness Formula- salille. Sunnuntaina kuitenkin vierailin yliopiston vieressä olevalla Fitness House- salilla, ja totesin sen paremmaksi. Hinta oli hieman kovempi, mutta samaan hintaan sai kaveri 3 kuukautta ilmaiseksi. Muutaman puhelinsoiton jälkeen päätin ottaa jäsenyyden, sillä sain myytyä ilmaiset kuukaudet opiskelijakaverille sopuhintaa.

Kuntoilin siis salilla. Tätä ennen kävin kuitenkin kävelemässä pääkadulla Nevski Prospektilla Sankarimatkailijan Pietari- opas kourassani. Aamupäivällä alueella oli hyvin vähän ihmisiä, joten saatoin hämmästellä rauhassa Stroganoff:in taloa (kyllä, se lihapataruoka), Puskinin viimeistä oluenjuontipaikkaa ennenkuin hän lähti kohtalokkaalle kaksintaistelupaikalle, sekä Kazanin kirkkoa. Sinnehän Nenä meni rukoilemaan Gogol:in kirjassa. Muistaakseni.

Fontankalta löysin englanninkielisiä kirjoja myyvän kaupan. Täydensin venäläisen kirjallisuuden varastoani Pasternak:illa, Gogol:illa, Dostojevksilla, ja Bulgakovilla. Viidellä kirjalla pääsen iltoja eteenpäin.

Ai niin, sain otettua myös pari valokuvaa ns. "yhdeksän mulkun sillasta". Sillalla on neljä oripatsasta ratsastajineen / ohjastajineen. Yhdeksäs mulkku on sillalla seisova poliisi...

Ei kommentteja: