keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Maanantai 1.9.2008

1.9. on kaikkien kouluasteiden virallinen aloituspäivä Venäjällä. Kadut ja bussit olivat täynnä koululaisia siistissä puvuissaan kukkavihko kädessään. Opettajaa on syytä muistaa aina lukukauden alussa!

Meidän opintiemme alkoi avajaisseremonialla puheineen ja professori David Teecen luennolla kansainvälisestä kaupasta. Se oli kaiketi kallein luento jonka tulen koskaan kuulemaan. Hänen hinnoittelunsa liikkuu kuulemma sadoissatuhansissa dollareissa per kerta! Teece on yliopistomme kunniatohtori ja ohjelmamme kummisetä. Tästä syystä hän oli vieraana. Hyvä esiintyjä, asiaa vähän...

Iltapäivällä saimme nauttia jälleen vierailijaluennoista.
  • KIT Finance esiintyi ei-niin-edukseen. Päätös: en edes harkitse työntekoa heillä.
  • PWC esiintyi ammattitaitoisesti. Heidän työntekijöiden keski-ikänsä on 28 vuotta! Tämähän johtuu siitä, että yritys käyttää nuoria orjatyövoimana erittäin pitkiä päiviä teettäen. Muutamassa vuodessa työntekijät palavat loppuun ja lähtevät pois. Tämä tuli esille esiintyjän sanojen väleistä ja sanomatta jääneistä lauseista.
  • L'oreal oli kaikken edustavin. Nyt tiedän että kauneus on tunne, joka tekee elämästä miellyttävämpää. Vaikka en välitäkään kosmetiikasta juuri lainkaan, yritys jätti myönteisen muistijäljen. Jospa Raatikainenkin rupeaa myymään ja markkinoimaan kauneutta ihmisille...
Illalla elämäni ensimmäiselle spinning-tunnille. Tunnin nimi oli "endurance", mutta harjoitteet menivät kyllä PK- alueelta reippaasti VK ja jopa MK alueelle. Opin myös, että pyöräillessä jopa kädet voivat väsyä. Olin poikki, niin poikki, tunnin jälkeen.

Ei kommentteja: