perjantai 5. syyskuuta 2008

Venajan opiskelu ja viestintaa

Orientaatioviikolla saimme nauttia venajan pikakertauksesta. Talla viikolla venajan opintojen piti alkaa normaaliteholla, mutta ainakaan mina en ole saanut tietooni missa ja milloin opiskelu tapahtuu.

Sattumoisin tapasin eilen illalla asuntolan kaytavalla ranskalaisen opiskelijan, joka tiesi kertoa, etta venajan alkeisryhma kokoontuu tanaan perjantaina kello 10.45 verbin taivutuskokeen merkeissa. Aion menna paikalle katsomaan josko paasisin tuohon ryhmaan paikalle.

Kaikenkaikkiaan yliopiston viestinta on hataraa. Suurin ongelma on, etta tieto valitetaan liian montaa kanavaa myoten. Osa tiedosta on kiinnitettyna tiedekunnan 2. kerroksen kaytavan ilmoitustaululle. Osa tiedosta on yliopiston yleisella verkkosivulla kun taas osa tiedosta kirjautuu Facebook:in GSOM sivuille. Toisaalta, tietoa on yksityisissa sahkopostiviesteissa, tiedekunnan kaytavien tietokonemonitoreilla ja sita annetaan luennoilla. Osa luennoitsijoista laittaa luentotietoa omille tutkimussivuilleen tai lahtettaa sita opiskelijaryhmien yhteisiin. sahkopostiosoitteisiin. (Siis mita? Olisiko liian suuri vaiva lahtettaa luentomonisteet ryhmalahtetyksena jokaiselle opiskelijalle hanen omaan osoitteeseensa? Kai on, kun lahteys tapahtuu todellakin vain yhteen @gmail.com osoitteeseen, josta jokainen kay itse hakemassa tiedostot...)

Onneksi en ole hukassa. En vain valilla tieda missa olen :)

Ei kommentteja: