lauantai 27. syyskuuta 2008

Rankalla wow- lenkillä

Lenkillä

Kävin lepoviikon lauantain "pitkällä" lenkillä, 60 min PK- tahtista hiippailua.

Valitsin tällä kertaa hieman uudenlaisen reitin. Kiersin Vasilinski- saaren länsireunaa Park Inn- hotellin takana maankaatoalueita myöten. Erään kadun päässä tulla tupsahdin odottamatta uimarannalle! Minulle ei kyllä tulisi pieneen mieleenikään uida tuossa viemärissä, jota Suomenlahdeksikin täällä kutsutaan.

Mutta! Rannan tuntumassa oli neljä leijalautailijaa, joiden touhuja oli ilo seurata. Suustani pääsi tahaton "wow", kun näin heidän käyttävän rantapenkkoja hyppyreinään. Lautailija ajaa vinosti päin hiekkapenkerettä, ponnistaa siitä ilmaan ja lentää muutaman kymmentä metriä joko veden päällä tai jopa kapean niemen yli! Lentoaika muutama sekuntti. Minä kanssa, tahtoo!!!

Sykkeet

Lenkki meni aika mukavasti. Sykkeet pysyivät alle PK- rajan, tuossa 156/ min tuntumassa. AeK kynnykseni on 160/ min. Vaikka en juoksekaan millään tietyllä vauhdilla (vaan sykkeellä), olin tyytyväinen huomatessani keskivauhdin ollen 6:16 min/ km. Tuo on nimittäin suurinpiirtein 2008 Tukholman maratonvauhtini, ja syke pysyi lenkillä kuitenkin PK alueella!

Normaalin maratonvauhdin ollessa vähän kovempi, mennen VK- alueelle, on todellisia mahdollisuuksia saada ensivuoden maraton menemään alle 4 tuntiin...! Nyt pitää ottaa peruskuntokausi rauhallisesti eikä hajoittaa itseään.

Rankkaa

Rannalla oli myös syrjäisempi kohta, jossa tulin yllättäen telttaleirin kohdalle. Ilmeisesti muutama asunnoton asuu rannalla kahdessa teltassa. He olivat rakentaneet erilaisista jätemateriaaleista käsittämättömiä rakennelmia itselleen. Nuotio paloi heidän istuessaan sen ympärillä. Sotkuista ja ankeaa näytti olevan. Rankkaa on elämä täälläkin :(

Saaren länsipään ranta on kokonaisuudessaan täytettyä maamassaa. Roskia, jätteitä ja huoltamatonta infrastruktuuria on kaikkialla. Näkymät eivät ylennä mieltä, mutta lenkkialueena rantapenkereet ovat varsin käypäisiä. Osin saatan juosta kumpuilevaa savista rakennusmaata myöten, osin tepsutan betonoituja kanavanpenkereitä seuraillen.

Yäk

Paluun jälkeen mukava lämmin suihku, ja palautusjuoma. Juomasta pitää kyllä sanoa, että se maistuu pahalle! Kun halpaa ostaa, niin tulee paha maku suuhun...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun halpaa ostaa, niin siitä saa maksaa kalliisti. Loistava blogi, sulla on jo laaja lukijakunta :) Jatka samaan malliin!

Pasi alias poppeli kirjoitti...

Ja köyhän en kannata halpaa ostaa. Edelleen, jos haluaa hyvää ja halpaa, pitää ostaa kaksi tuotetta.

Jatketaan toki. Tarkoittaako "laaja" sitä, että blogia lukee jo kaksi ihmistä?